Poli̇karbon Nedi̇r?
Buradasınız: Anasayfa / Plasti̇k Sektörü
5 Eylül 2019, Perşembe
Polikarbon Nedir?
Polikarbon nedir ve nerelerde kullanılır?
Polikarbon Nedir?

Polikarbon Nedir? Nerelerde kullanılır?

Polikarbon levhalar, darbeye, çizilmeye, ısıya, kimyasal maddelere dayanıklı ve gıdaya uygun şeffaf sayılabilcek plastik ürünlerdir. Son zamanlarda inşaat, gıda ve iletişim sektörlerinde yoğun şekilde kullanılan önemli bir ürün olmuştur. Bu plastik malzemelere halk arasındaki diğer isimleri ise Lexan, Polikarbon veya Şeffaf olarak adlandırılmaktadır.

 Polikarbon Levhaların Kullanım Alanları

 Polikarbon levhalar kullanım alanları oldukça geniş bir yelpazedir. Işığa ihtiyaç olunan yerlerde, sıcaklığın korunmak istendiği yerlerde, ses izolasyonu istenen yerlerde ve dayanıklı malzemelerin kullanılmasının istendiği yerlerde tercih edilmektedir.

 Polikarkon levhalar sayesinde seraların çatı ve yan kısımlarında kullanılabilir. Seralar için uygun ortamların oluşturulması için polikarbon levhalar oldukça istenilen sonucu verebilmektedir. Bu malzemeler cam ve naylona göre ısı yoğunluğu, enerji tasarrufu ve dayanıklılık açısından oldukça fazladır.

 Otobüs durakları, güvenlik kulübeleri, merdiven ve balkon korkuluklarında, bina giriş çıkışlarında, stadyumlarda, iş güvenliği ekipmanları, teraslarda, çatı ve tavan aydınlatmaları, alışveriş merkezlerinde, kış bahçeleri alanlarında hem estetik görüntü hem de dayanıklılık sağlamaktadır. Polikarbon levhalar dayanıklı ve sağlam olmasından dolayı en çok kuyumcularda, ofislerde, müzelerde, mahkemelerde, hapishanelerde ve bankalarda tercih edilen malzemelerdendir. İnşaat sektörü dışında ayrıca medikal, otomotiv, dekorasyon ve aydınlatma sektörlerinde de oldukça fazla kullanılmaktadır. Taşıdığı özelliklerinden dolayı sanayi ve gözlük sektöründe de çok sık kullanılmaktadır.

 Kullanım alanlarından biride güvenlik alanlarıdır. Bunlarda polis kalkanları ve koruma kasklarında ayrıca polis gözlüklerinde de ilk tercih edilen malzemedir.

 Polikarbon levhalar dayanıklı ve şeffaf olması özelliğinden dolayı reklam panolarında ki reklamın net görülmesi ve panoya koruyucu bir yüzey sağlaması sebebiyle kullanılmaktadır.

 Aynı zamanda üst geçitlerde, yüzme havuzlarında da hem aydınlık hem de ısı tutması sebebiyle tercih edilmektedir. Bunların dışında ses izolasyonu sağlaması özelliği sebebiyle ses engelleyicide olarak kullanılmaktadır

 Temizlenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

 Polikarbon Levhalar yüzeylerindeki özel kaplaması sayesinde kendi kendini temizleme özelliğine sahip olmasından dolayı çok fazla temizlenmeye ihtiyaç duymaktadır. Kullanım alanı oldukça geniş olan bu malzemenin düzenli olarak temizleme kurallarına uygun şekilde temizlenmesi gerekmektedir. Bu sayede ürünün kullanım ömrünün uzaması sağlanacaktır. Ayrıca kullanılan temizlik malzemelerine dikkat edilmelidir.

 Polikarbon Levhaları temizlerken alkalin deterjanlar, aseton, benzin gibi malzemeler asla temizlik amacıyla kullanılmamalıdır Temiz ve yumuşak bir süngerle doğal sabun kullanılarak silinmeli ve ılık su ile durulanmalıdır ve uzun süre sabunlu bir şekilde bırakılmamalıdır.

 Ayrıca kullanılacak temizlik malzemeleri tüm yüzeye uygulanmadan önce levhanın ufak bir bölümünde denenip verdiği etkilere bakılmalıdır.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın 05425416614